16. huhtikuuta 2010

8. päivä paaston jälkeen

Nyt olen tietenkin syönyt jo aivan normaalisti. Kolme ensimmäistä päivää paaston jälkeen söin kevennetysti, mutta ruuansulatukseni ei nähtävästi silti oikein ehtinyt mukaan muutokseen. Ensi kerralla tiedän syödä keittoja hieman pidempään.

Paaston aikana paastoaminen tuntui hyvältä. Nyt oloni on aika samanlainen kuin ennen paastoakin eli en huomaa mistään, että olisin pitänyt paaston. Oliko paasto sitten turha? Sitä on hyvin vaikea tietää. Ei ainakaan siinä mielessä, että nyt olen ainakin kokenut sen. En osaa sanoa, oliko sillä jotakin terveysvaikutuksia. "Kasvosi kirkastuvat ja hiuksesi tulevat kauniimmiksi" ei nyt oikein toteutunut. Silti olen sitä mieltä, että aion pitää paaston/paastoja lähes varmasti jatkossakin. Ehkä sillä oli jotain henkistä vaikutusta.

Painosta. Kerroin alussa, että olen yleensä painanut 57kg - 58kg. Toisen paastopäivän aamuna painoin 56,3kg ja viimeisen päivän aamuna 54,1kg. Voisi siis sanoa, että painoni tippui paaston aikana 3kg. Nyt paaston jälkeen painoni on joka päivä noussut, ja tänään se oli juuri tuo sama 56,3kg. Omalla kohdallani paaston aikana tapahtunut painonlasku ei siis jäänyt pitkäaikaiseksi.

Mutta nyt saa taas syödä!


Kuva: Stock.XCHNG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti