2. huhtikuuta 2010

1. päivä

Paaston tarkoitushan on puhdistaa elimistö sinne kertyneistä haitallisista kuona-aineista. Alun puhdistuskeinoksi suositellaan glaubersuolaa.

"Nopeasti vaikuttava ulostusaine on myös glaubersuola (apteekista). Sitä sekoitetaan 4-6tl 0,5 litraan vettä. Juodaan aamulla tyhjään vatsaan hitaasti kulauksittain." (K. A. Beyer)

Oman suolistoni toimintaan glaubersuola ei vaikuttanut yhtään mitenkään! Maku oli kyllä kamala, oksennusrefleksin aikaansaava. Oksentanut en siis kuitenkaan. Maku ei ollut samanlainen kuin normaalissa suolavedessä vaan enemmänkin väkevä.

Lueskellessani keskustelupalstoja sain sellaisen kuvan, että suola oikeasti vaikuttaa ja suotuisinta olisi tosiaankin pysytellä vessan läheisyydessä. Tässä yksi sattumanvarainen lainaus netistä:
"Glaubersuola on kyllä melkoisen tymäkkää ainetta. Itse en ottanut edes koko määrää kun suoli alkoi toimimaan. Hyvin tehokasta tuntui olevan."

Toisaalta, ainakin yksi tälläinenkin kommentti löytyi:
"Mutta mitään ei kyllä tullut ulos. Huuhtelin suolen parin tunnin päästä suolan otosta, ja sitten tuli jotain. Muttajoo, hämmästyin kyllä kun suolalla ei ollut mitään vaikutusta, vaikka otin ihan koko annoksen (30g)."

Jaa'a, mistä lie toimimattomuus johtuu. Ystäväni sanoi kyllä myös, ettei hänelläkään ollut toiminut. Olisi voinut tietenkin ottaa uuden satsin, mutta pahan maun vuoksi ei oikein innostanut moinen, kun periaatteessa yhdelläkin olisi pitänyt toimia. Luin jostakin, että aamuin-illoin tehtävät suolihuuhtelut puhdistaisivat vain paksusuolta, ja tuo glaubersuolaliuos puhdistaisi myös ohutsuolen. Joten nähtävästi ohutsuoleni ei pääse nyt sitten niin hyvin puhdistumaan. Toisaalta kulkevathan kaikki tulevan viikon litkut joka tapauksessa ohutsuolenkin kautta. Eli en nyt sitten tiedä, miten suuri vaikutus tuolla toimimattomuudella loppujen lopuksi on. Ehkä löydän jostain vielä lisätietoa.

Muuten päivä meni hyvin. Olo on virkeä ja nälkä ei ole vaivannut. Olen tottunut muutenkin olemaan aika kauan syömättä (mikä ei ole hyvä asia), joten silläkin on varmaan vaikutusta. Ja tietysti tuo makea juoma auttaa asiassa hyvin paljon.

Ensimmäisen suolihuuhtelun tein vasta nyt illalla. Pussin letku on ihan liian pitkä, sitä täytyy lyhentää. Muuten sujui kätevästi. Heti huuhtelun jälkeen oli jonkin aikaa huono olo, mutta nyt se on mennyt jo ohi.

Hyvin mielin nukkumaan!



Kuva: Stock.XCHNG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti