5. huhtikuuta 2010

4. päivä, aamu

Olo on ihan ok, mutta ei ollenkaan niin energinen kuin paaston ensimmäisinä päivinä. Voisin vaan maata sängyllä ja tuijottaa kattoon. Nyt on nälkä, ennemmän mahalla kuin mielellä. Aamupaino oli 54,9kg eli eiliseen verrattuna -0,9kg. Aika kova vauhti.

Koska sänkymakaaminen kutsuu, niin aion sitä tänään toteuttaakin. Lainasin kirjastosta vartavasten lasten satu-cd:itä, jotta voin kuunnella niitä, jos en jaksa muuta tehdä. Olen kuunnellut niitä myös joskus kipeänä ollessani. Suosittelen!

K. A. Beyrin kirjan mukaan "Väsymys ja heikkouden tunne johtuu verisuonissa kiertävistä kuona-aineista, ei vitamiinien tai ravinnon puutteesta. Sitruunamehupaasto sisältää nestemäisenä kaiken sen, minkä ihminen tarvitsee kymmenen päivän aikana tai pitempäänkin."
Vieläpä kuin tietäisi, onko tuo totta. Ei sillä, etteikö se sitä mielestäni voisi olla, mutta asioiden kyseenalaistaminen on yleensäkin ihan järkevää. Tiede muuttuu ajan myötä koko ajan, ja vanhat uskomukset korvautuvat uusilla, jotka saattavat yhtä lailla olla vielä puutteelisia.

"Kokemusten mukaan vaikeimpia ovat kolmas ja neljäs päivä. Tuolloin suurin osa kuona-aineista on lähtenyt liikkeelle. Ne eivät vielä kuitenkaan ole poistuneet elimistöstä, vaan kiertävät veressä. Viidentenä päivänä olo alka usein tuntua paremmalta ja suurimmat ongelmat ovat takanapäin." (K. A. Beyer)

Kieltähän pidetään yleensäkin jonkinlaisena elimistön terveyden mittarina. Heleän punainen kieli on hyvä asia.
"Hyvänä puhdistautumisen mittarina toimii kieli. Se on puhdistautumisen kuluessa hyvin tahmainen. Kun kielen pinta ei enää ole valkeahko, vaan peitteetön ja ruusunpunainen, puhdistautuminen on päättynyt. Kieli saattaa usein olla tahmainen vielä kymmenen päivää, joskus jopa 14 tai 20 päivää kestäneen paaaston jälkeen. Tämä merkitsee, että puhdistautuminen ei ole vielä päättynyt ja paaston uusiminen muutaman kuukauden kuluttua olisi tarpeen." (K. A. Beyer)

Minusta tuntuu, että oman kieleni kellertäjät ovat nyt sitruuna ja sokeri, koska tuosta juomasta tulee muutenkin suuhun sellainen epäraikkaan makea mömmöisyysolo.


Kuva: Stock.XCHNG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti